A Magyar Mozi TV a Tematic Media Group legújabb kábeltelevíziós csatornája, amely március 1-jén kezdte meg adását.


A Magyar Mozi TV – mint a neve is mutatja – kizárólag magyar gyártású műsorokat sugároz. Kínálata a népszerű tévésorozatoktól a klasszikusokon keresztül a legújabb filmekig terjed. A játékfilmeken kívül magyar rövidfilmek, dokumentumfilmek, animációk is szerepelnek a csatorna műsorán. A színházrajongók is találnak majd kedvükre való műsorokat, hiszen színházi közvetítések is lesznek a Magyar Mozi TV-n.


A programkínálat összeállításánál elsődleges szempont a minőség és a szórakoztatás. A nézők elé szeretnénk tárni azt a rengeteg kiváló filmet, amely az elmúlt évtizedekben készült, de nem nagyon látható más csatornákon. Ugyanakkor legalább ilyen fontosnak tartjuk a kortárs művek bemutatását is. A mai végtelenül megosztott világban mi, itt a Magyar Mozi TV-ben azt szeretnénk megmutatni, ami összeköt minket.


A filmek egy részét a Nemzeti Filmintézettől és az MTVA archívumából vásároljuk, a rendszerváltás után készített mozifilmeket pedig többnyire a producerektől. Mindezek mellett felvettük a kapcsolatot a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületével és a filmes iskolákkal is. Küldetésünknek tekintjük, hogy teret adjunk az újonnan készülő magyar filmeknek, és lehetővé tegyük az alkotóknak, hogy széles körben megismertessék munkáikat a közönséggel.