A magyar mozi mesterei

Március 28-án este véget ér A magyar mozi mesterei című interjúsorozatunk első évada. Ugyanebben az időben a teljes sorozat felkerül a honlapunkra, így mind a 29 epizód elérhetővé válik az interneten. Bárhol, bármikor.
www.magyarmozitv.hu

Balázsovits Lajosra emlékezik a Magyar Mozi TV

A közelmúltban elhunyt Balázsovits Lajosra, a Nemzet Színészére emlékezik a Magyar Mozi TV.
Augusztus 3-án csütörtökön délután negyed hattól egészen hajnali kettőig olyan filmeket, illetve tévéjátékokat vetítünk, amelyeknek Balázsovits Lajos játszotta a főszerepét.
A méla Tempefői nyitja a sort 17:15-kor – Csokonai Vitéz Mihály színjátékának tévéváltozatát Zsurzs Éva rendezte 1975-ben. A címszerepben: Balázsovits Lajos.
19:15-től Mészáros Márta Szép lányok, ne sírjatok című, 1970-ben készült filmjét vetítjük. A történet, amelynek Balázsovits Lajos az egyik főszerepét játssza, a fiatalok problémáit állítja a középpontba, sok korabeli zenével.
21 órakor kezdődik Fábri Zoltán 1981-es filmje, a megrendítően szép Requiem. Örkény István novellájának adaptációja a Rákosi-korszak áldozatainak állít emléket. Hannover Istvánt, akiért a halotti mise szól, Balázsovits Lajos alakítja.
22:55-től pedig az 1968-ban készült Fényes szelek című filmet vetítjük. Balázsovits Lajos itt dolgozott először Jancsó Miklóssal, aztán évtizedekre a mester filmjeinek egyik állandó szereplőjévé vált.
0:25-kor indul a Balázsovits Lajos-emléknap utolsó filmje, a Boldog születésnapot, Marilyn! amelyet Szörény Rezső rendezett 1980-ban, Esztergályos Cecíliával a címszerepben. Ezt a filmet másnap, azaz 4-én pénteken este 21 órakor megismételjük.
Több sajnos nem fért ebbe az emléknapba, de Sára Sándor Feldobott kő című filmje, amelyben Balázsovits Lajos élete első főszerepét alakította, augusztus 30-án szerdán 17:15-kor megtekinthető a Magyar Mozi TV-n.

2023-07-04

Karbantartás a DIGI-nél

A DIGI 2023. június 4-én 00:00-06:00 között tervezett műholdas szolgáltatást érintő hálózatfejlesztés és karbantartás időpontja este 23:30 és 02:30 órára módosult. A hálózatfejlesztés és karbantartás célja, hogy növelje ügyfelei televíziós szolgáltatásának minőségét. A munkálatok ideje alatt, a műholdas televíziós sugárzásban, szolgáltatáskiesés várható.
A hálózat-korszerűsítést követően a EUROSPORT 1 SD, EUROSPORT 2 SD, MOZI+, CBS REALITY, HBO3, M4 SPORT csatornák korábbi helyén a karbantartást követően előfordulhat, hogy elsötétült képernyőt láthat készülékén. TV-készüléke újrahangolása után a csatornák újra elérhetőek lesznek. A DIGI előfizetők kedvenc műsoraikat tovább élvezhetik, ha a set-top boxot a távirányító segítségével kikapcsolják, majd legalább tíz perc várakozási idő elteltével újraindítják. A modem visszakapcsolását követően a csatornák frissítése és kiosztása automatikusan megtörténik. Az új Magyar Mozi TV csatorna SD típusú modem esetén a „23”-as, HD modem használatakor a „30”-as csatornahelyen lesz elérhető. Ha a frissítéshez további segítségre lenne szüksége vagy a készülék újraindítása után a szolgáltatásban fennakadást tapasztal, kérjük keresse a DIGI munkatársait az ingyenesen hívható 1272-es ügyfélszolgálati telefonszámon. A hálózat modernizálásával kapcsolatos esetleges kellemetlenségekért a szolgáltató ügyfelei megértését kéri.

2023-07-04

Már a Telekomnál is!

Mától Telekom TV és IPTV előfizetőink számára is elérhető a Magyar Mozi TV csatorna. Kínálatában kizárólag magyar gyártású műsorok szerepelnek: népszerű tévésorozatok, rövidfilmek, dokumentumfilmek, animációk és játékfilmek.
Keresd a csatornát HD minőségben a 32-es programhelyen!

www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/televizio

2023-05-08

Ragályi Elemérre emlékezünk

A Magyar Mozi TV és a Nemzeti Filmintézet ezt a hónapot a közelmúltban elhunyt kiváló operatőr-rendező, Ragályi Elemér emlékének szenteli. Minden szombat este két olyan filmet vetítünk, amelyet ő fényképezett. Sorozatunk mind a nyolc filmjét más-más rendező jegyzi – válogatásunk célja az volt, hogy Ragályi operatőri stílusérzékét, alkalmazkodóképességét, sokszínűségét és kivételes képalkotói tehetségét minél teljesebben bemutathassuk nézőinknek.

A Ragályi-hónap filmjei:
Álmodó ifjúság (1974) - rendező: Rózsa János
Fotográfia (1971) - rendező: Zolnay Pál
Ripacsok (1982) - rendező: Sándor Pál
Túsztörténet (1988) - rendező: Gazdag Gyula
Vámmentes házasság (1980) - rendező: Zsombolyai János
Dögkeselyű (1982) - rendező: András Ferenc
Madárkák (1971) - rendező: Böszörményi Géza
Nincs kegyelem (2006) - rendező: Ragályi Elemér

Sorozatunk utolsó filmjét, a Nincs kegyelem címűt maga Ragályi Elemér rendezte. Főszereplője, a vajdasági Nagypál Gábor ezzel a filmmel lett ismert Magyarországon. Azóta sokat foglalkoztatott, neves színésszé vált, a 2023 óta pedig ő Magyar Mozi TV hangja.

A sorozathoz stúdióbeszélgetés is kapcsolódik majd, amelyet május 27-én 21 órakor tűzünk műsorra. Résztvevői Fazekas Eszter filmtörténész, a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum munkatársa, Szabó Gábor operatőr, Nagypál Gábor színművész és Kertész Márta, a Magyar Mozi TV főszerkesztője.